Kopen

faq

Wie maakt The Bool en waar?

De producten van The Bool worden ontworpen en geproduceerd in de ateliers van Delta Diffusion, in België. Hier maakt men al meer dan 15 jaar de babyproducten van Doomoo en Delta Baby die Delta Diffusion op de markt brengt.

Op de site kan ik sommige kleuren niet combineren, waarom niet?

In de collectie The Bool kun je zeven hoeskleuren combineren met verschillende ritskleuren. Onze designers raden sommige combinaties echter af: ze geven wel een mooi effect op het scherm, maar blijken in werkelijkheid niet zo flatteus. Deze minder mooie kleurencombinaties zijn dus niet beschikbaar in onze collectie.

Kan ik The Bool buiten gebruiken?

Wij raden af om The Bool in een vochtige omgeving te gebruiken. De materialen zijn niet waterproof.

Hoe onderhoud je The Bool?

Om je Bool comfortabel te houden, raden we aan de microballetjes nu en dan bij te vullen. Het is normaal dat de microballetjes wat in volume afnemen, maar je kunt je Bool bijvullen zodat hij zijn knusse vorm behoudt. Op deze site vind je navullingen met polystyreenballetjes (rubriek accessoires).

Mijn Bool begint in te zakken. Is dat normaal?

Ja. Hoe je je Bool ook gebruikt, na een tijd klinken de microballetjes in. Om je Bool-zitzak comfortabel te houden, open je gewoon het binnenbuisje en voeg je balletjes toe. Op deze site vind je navullingen met 20 liter polystyreenballetjes (rubriek accessoires).

Kan de hoes van mijn Bool om ze te wassen?

Je kunt de hoes helemaal van The Bool afhalen. De buitenhoes is wasbaar in de machine op 40 °C.

Ik wil een hoes in een andere kleur voor mijn Bool. Kan ik zo’n hoes afzonderlijk kopen?

Ja. De hele collectie buitenhoezen vind je in de rubriek "accessoires" op deze site. Zo verander je in een oogwenk de look van je Bool en de sfeer van je kamer.

Welke betaalmiddelen kan ik gebruiken?

Wij bieden u de volgende betaalmogelijkheden, om het betaalproces voor u makkelijker te maken:

Bancontact/Mister Cash

U kunt betalen met uw Bancontact/Mister Cash. Deze betalingsmethode is niet alleen heel praktisch maar ook heel veilig. Alles wat u nodig heeft is uw digipass of kaartlezer en uw bankkaart die Bancontact/Mister Cash ondersteunt.


Betaalprocedure:

1. Klik op het logo van Bancontact/ Mister Cash

2. Voer uw volledig bankkaartnummer in, in het scherm dat volgt

3. Voer vervolgens de vervaldatum van uw bankkaart in. Deze kunt u rechtsonder op uw bankkaart vinden.

4. Hierna wordt de naam van uw bank op het scherm weergeven. Hier dient u de betaling te bevestigen met behulp van uw kaart en kaartlezer of uw digipass. Volg de instructies van uw kaartlezer.

Het totaalbedrag van uw bestelling zal automatisch van uw rekening worden afgetrokken, op het moment dat u uw bestelling heeft bevestigd. U zult vervolgens doorverwezen worden naar één van onze pagina's, waar u het nummer van uw bestelling zult kunnen raadplegen.

Credit Card

Bij iedere betaling met een Credit Card, zal het totaalbedrag van uw bestelling in eerste instantie gereserveerd worden op uw kaart. Pas nadat u uw bestelling heeft bevestigd wordt het bedrag daadwerkelijk van uw rekening afgetrokken. Voor de betaling hebben wij het nummer van uw Credit Card, de naam van de rekeninghouder en het beveiligingsnummer van uw Credit Card nodig.
Dit nummer dient als beveiliging en is speciaal gemaakt door de krediet instellingen om te garanderen dat u zelf in het bezit bent van uw kaart.
Bij Visa en MasterCard bevinden zich 3 beveiligingsnummers op de achterkant van uw kaart.

Is de elektronische betaling beveiligd?

Ja. Transacties zijn beveiligd door middel van het betaalsysteem Ogone (www.ogone.com). Alle informatie die voor de betaling uitgewisseld wordt, is gecodeerd met het SSL-protocol. Derden kunnen deze gegevens niet opsporen, onderscheppen of gebruiken. Ze worden evenmin bewaard in onze computersystemen.

Hoe stuur ik een product terug als mijn aankoop me niet bevalt?

Je kunt je aankoop annuleren binnen de 2 weken na de levering, op voorwaarde dat je ons schriftelijk of via e-mail informeert (info@thebool.eu) en ons daarna je aankoop in nieuwe staat terugstuurt in de originele verpakking, eveneens in perfecte staat. Je krijgt het aankoopbedrag dan volledig terug binnen een redelijke termijn. Eventuele retourkosten zijn ten laste van de klant.

Hoe annuleer ik een bestelling?

Je kunt je bestelling annuleren via e-mail op info@thebool.eu binnen de 48 uur na je bestelling.

Hoe word ik terugbetaald als ik een bestelling annuleer of terugstuur?

Je wordt volledig terugbetaald binnen een redelijke termijn als aan de annulerings- en retourvoorwaarden is voldaan.

Welk beleid inzake bescherming van persoonsgegevens hanteert thebool.eu?

Ons beleid inzake bescherming van persoonsgegevens vind je op onze site. Klik op de link om het rechtstreeks in te kijken.

Ik heb een factuur nodig. Hoe ga ik te werk?

Wij versturen sowieso een factuur naar het facturatieadres. In een niet-verplicht veld op de bestelbon kun je een btw-nummer invoeren.

Hoe ontvang ik mijn Bool?

Je Bool wordt geleverd op het adres dat je opgaf bij de bestelling ("leveringsadres"). Het Belgische transportbedrijf DPD, en zijn lokale partners buiten België, nemen de levering voor hun rekening.

Wat zijn de leveringstermijnen?

In België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Europees Frankrijk (zonder de eilanden) zijn de meeste Bools leverbaar binnen de 5 à 7 werkdagen. Buiten deze landen kan de leveringstermijn wat langer zijn. De verzend- en leveringsdata vermeld bij de bestelling vormen enkel een aanwijzing. Wij stellen alles in het werk om je Bool zo snel mogelijk te leveren.

Hoeveel bedragen de leveringskosten?

Leveringen gebeuren volledig gratis in België , met uitzondering van de eilanden waarvoor we de kostprijs aanrekenen.

Voor andere landen rekenen we de kostprijs van het transport aan. Raadpleeg de tabel met leveringsprijzen per regio.

LandPrijsToeslagen LandPrijsToeslagen
België 0 € Portugal 20 € Eilandentoeslag: 45 €
Nederland 11 € Eilandentoeslag: 10 € Zweden 15 € Eilandentoeslag: 40 €
Luxemburg 5 € Bosnië-Herzegovina 15 €
Oostenrijk 11 € Bulgarije 15 €
Zwitserland 31 € Toeslag niet EG: 31 € Tsjechië 15 €
Duitsland 11 € Estland 15 € Eilandentoeslag: 55 €
Denemarken 11 € Eilandentoeslag: 25 € Kroatië 15 € Eilandentoeslag: 35 €
Spanje 15 € Eilandentoeslag: 30 € Hongarije 15 €
Finland 15 € Eilandentoeslag: 60 € Litouwen 15 €
Frankrijk 11 € Eilandentoeslag: 30 € Letland 15 €
Groot-Brittannië 11 € Eilandentoeslag: 25 € Polen 15 €
Griekenland 30 € Eilandentoeslag: 20 € Roemenië 15 €
Ierland 30 € Slovenië 15 €
IJsland 40 € Slowakije 15 €
Italië 25 € Eilandentoeslag: 30 € Servië 15 €
Noorwegen 15 € Eilandentoeslag: 45 €

Kan ik mijn Bool op een ander adres laten leveren?

Je kunt je Bool op elk adres laten leveren op voorwaarde dat er iemand aanwezig is om hem in ontvangst te nemen. Vermeld bij je bestelling je leveringsadres naar keuze bij 'leveringsadres'.

Kan ik mijn lopende bestellingen opvolgen?

We houden je via e-mail op de hoogte van de voorbereiding en levering van je Bool: de ontvangst van je bestelling, de verzending en de levering.

Wat gebeurt er als ik afwezig ben op het moment van de levering?

De leverancier laat een bericht achter. Daarin staat wat je moet doen om je pakket te laten leveren op een moment dat het je beter past. Opgelet, na twee mislukte aanbiedingen wordt het pakket teruggestuurd naar de verzender. Nieuwe leveringskosten zijn ten laste van de klant.

Hoe wijzig ik het leveringsadres nadat ik mijn bestelling doorgaf?

Neem per e-mail contact op met thebool.eu, ten laatste 48 uur na je bestelling: info@thebool.eu.

In welke landen kan ik een Bool laten leveren?

Je kunt overal een Bool laten leveren. Voor België is de levering helemaal gratis. Voor andere landenen en de eilanden rekenen we de kostprijs van het transport aan.

Hoe weet ik of mijn cadeau goed is aangekomen op de bestemming?

Wanneer je bestelling aangekomen is op het vermelde adres, ontvang je een e-mail.

Hoe weet de ontvanger wie de schenker is?

Of je nu een Bool of een cadeaubon schenkt, er wordt je gevraagd om je naam in te vullen. Op de cadeaubon en op de brief bij de Bool staat duidelijk vermeld: "Dit cadeau wordt je aangeboden door XXX". Bij de bestelling krijg je de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap toe te voegen.

Ik kreeg een cadeaubon voor een kleine Bool, maar wil liever een grote. Wat kan ik doen?

Met de cadeaubon die je kreeg, kun je de aangegeven maat Bool (small, medium of large) kiezen in de kleur die je wil. Wil je een Bool in een andere maat, neem dan contact met ons op via e-mail. We laten je weten wat de mogelijkheden zijn.

Publiceren jullie alle foto’s?

We behouden ons het recht voor om foto's die de veiligheid van personen in het gedrang brengen of die respectloos zijn niet te publiceren. De foto’s moeten The Bool in beeld brengen.

Wie brengt The Bool op de markt?

The Bool is een product van de vennootschap naar Belgisch recht Doomoo Design, ontstaan uit de Belgische vennootschap Delta Diffusion.

Wie beheert deze site?

De site thebool.eu is het exclusieve verkoopkanaal van het bedrijf Dommoo Design. Dit bedrijf is ontstaan uit de Belgische onderneming Delta Diffusion, die sinds 1995 de babymerken Doomoo en Delta Baby creëert, produceert en op de markt brengt.

Hoe zorg ik ervoor dat ik jullie newsletters niet langer ontvang via e-mail?

Klik op de knop 'Uitschrijven' onderaan de newsletter.

Wat zijn de algemene verkoopvoorwaarden van thebool.eu?

De algemene verkoopvoorwaarden kun je inkijken op onze site. Je moet er kennis van nemen, voordat je een bestelling doet. Klik op de link om ze rechtstreeks in te kijken.

Ik heb een klacht. Hoe kan ik jullie contacteren?

Wij staan ter beschikking via het elektronische formulier in de rubriek 'Contact' op deze site. Aarzel niet ons je vragen en suggesties toe te sturen. We antwoorden je zo snel mogelijk.